Amed ve İzmir’de Adalet Nöbetleri: Bu zulme son verin!

Hasta tutsak yakınlarının Amed ve İzmir’de yürüttüğü Adalet Nöbeti eylemlerinde cezaevlerindeki hak ihlallerine son verilmesi ve hasta tutsakların serbest bırakılması istendi.

AMED

Hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması talebiyle Amed Barosu’nda başlatılan Adalet Nöbeti 95’inci gününde devam ediyor.

Adalet Nöbeti’nde yer alan tutsak yakınlarından Nazime Boltan, “Hem bize hem de çocuklarımıza yıllardır işkence çektiriyorlar. Kürtlerin sürekli acı çekmesini istiyorlar, neden bunu istiyorlar? Demek ki vicdandan yoksunlar” dedi.

Çocuklarının sadece Kürt oldukları için cezaevlerinde tutulduğunu söyleyen Boltan, bir an önce bırakılmalarını istedi.

Nöbetteki ailelerden Nuray Abay, siyasi tutsakların bulunduğu koğuşlara sürekli baskın yapılarak özel eşyaların dağıtıldığını, uzun bir yol kat ederek görüşe giden ailelerin bir saatlik görüşünün de fiili olarak yarım saate kadar düşürüldüğü tepkisinde bulundu. Abay, “Hasta tutuklu yakınlarımızı artık serbest bırakın. Biz kendimiz onları tedavi ettirelim” dedi.

İZMİR

İzmir Barosu önünde başlatılan Adalet Nöbeti ise 6’ıncı gününde sürüyor. Nöbet eylemindeki tutsak yakınlarını Özgür Kadın Hareketi (TJA), Barış Anneleri ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ziyaret etti.

Nöbete altıncı gününde katılan tutsak Abdulbahri Yıldırım’ın eşi Hanım Yıldırım, eşinin 29 yıldır Şakran Kapalı Cezaevi’nde tutsak olduğunu hatırlattı.

Siyasi tutsağın guatr, kronik astım, bel fıtığı gibi birçok hastalığının olduğunu aktaran Yıldırım, hasta tutukluların bir an önce serbest bırakılması için nöbette olduklarını söyledi.

İzmir Buca Kırıklar Kapalı Cezaevi’nde tutsak olan Fırat Yağmekan’ın annesi Sultan Yağmekan da cezaevlerinde yoğun bir baskı uygulandığını belirtti.  

Yağmekan, “Çocuklarımız cezaevlerinde olmalarına rağmen de baskı altındalar. Bu zulmün bitmesini istiyoruz. Çocuklarımızın üzerindeki baskılara son versinler” dedi.

Kürt kadın siyasetçi Aysel Tuğluk’un da ağır hasta olduğu halde bırakılmadığını hatırlatan  Yağmekan, “Tuğluk gibi birçok tutuklu ağır hasta. Düşman siyaseti yürütüyorlar. İstiyorlar ki cezaevlerinde ölsünler, yok olsunlar. Biz haklıyız ve bu zulmü de kabul etmiyoruz. Artık cezaevlerinden tabut çıkmasını istemiyoruz” şeklinde konuştu.