Anne Şenyaşar bakanlığa alınmadı

Ailesi AKP'lilerce katledilen Emine Şenyaşar, bir kez daha “Bakan yok” denilerek Adalet Bakanlığı'na alınmadı.

Riha’nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP'nin eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar'ın başlattığı Adalet Nöbeti devam ediyor. Anne Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar'ın, 846’ncı gününde Riha’dan Ankara’ya taşıdıkları nöbet eylemi, 36’ncı gününde devam ediyor.  Şenyaşar Ailesi, bugün Hak İnisiyatifi Derneği Başkanı Fatma Bostan Ünsal birlikte Meclis Dikmen Kapısında bir açıklama yaptı.

 Meclis Dikmen Kapısı önünde yapılan açıklamada konuşan Hak İnisiyatifi Derneği Başkanı Fatma Bostan Ünsal, adalet yerini bulana kadar Şenyaşar Ailesi'nin yanında olduklarını belirtti.

Yeşil Sol Parti Milletvekili Ferit Şenyaşar ise "5 yıldır yargılama yok. Hastanede katliam yapanlar toplum içinde geziyor ve birilerinin eliyle korunuyor. Ayrıca annenin bir oğlu da 5 yıldır tutuklu bulunuyor. Bu anne evine gidip oturmak istemiyor" diye konuştu.

Emine Şenyaşar, sağlık sorunlarından ötürü Adalet Bakanlığı’na tekerlekli sandalye ile yürüdü ancak "bakan yok" denilerek bakanlığa alınmadı.