Arazisine geçici olarak el konulan Ezer: Haber dahi vermediler!

OHAL kapsamında Hatay Valiliği’nin kararıyla Antakya’da arazisine geçici olarak el konulan depremzedelerden Gönül Ezer, “Bu işlemi bana haber dahi vermeden yaptıkları gibi ekili olan buğdaylarımın üzerine de moloz döküldü” dedi.

Maraş merkezli depremler sonrası, konteyner kent oluşturmak için, Antakya, Arsuz, Belen, Defne, Kırıkhan, Hassa, Dörtyol ilçelerinde tarım alanlarına OHAL kapsamında Hatay Valiliği kararıyla jet hızıyla geçici olarak el koyulması tepkiye neden açtı. Hatay’ın Defne ve Antakya ilçelerinde arazisine el konulan depremzedeler ANF’ye konuştu.

BU İŞLEM BENDEN HABERSİZ YAPILDI

Deprem gibi bir afet halinde toplanma alanı dahi oluşturmayan, deprem olduktan sonra ise halkı kendi kaderine terk eden iktidarın, OHAL’i fırsata çevirerek Hatay’da Valilik kararıyla arazilere geçici olarak el koyması tepkiye neden oldu. Defne İlçesi’nde arazisine geçici olarak el konulan depremzedelerden Gönül Ezer, bu işlemin kendisinden habersiz yapıldığına dikkat çekti. Ezer, Hatay Defne İlçesi’ne bağlı Güzelburç Mahallesi’nde bulunan 2 dönümlük arazisine geçici olarak el konulduktan sonra mahalle muhtarına tebligat yapıldığına işaret etti.

EKTİĞİM BUĞDAYLARIN ÜZERİNE MOLOZ DÖKMÜŞLER

Babasından miras kalan arazisine el konulduktan sonra, ektiği buğdayların üzerine moloz döküldüğünü anlatan Ezer, “Depremde benim evim ağar hasar aldı. Bizde çadırda kalıyoruz. Annem kanser hastası olduğu için onu Adana’ya götürdüm, eşim burada kaldı. O esnada Hatay Valiliği’nin kararıyla, bana haber dahi verilmeden, arazime geçici olarak el koymuşlar. Geldiğimde ektiğim buğdayların üzerine moloz dökülmüş, birkaç konteyner kurulmuştu” dedi.

MAĞDUR ETMESİNLER

Burada sorunun kesinlikle mağdur halka konteyner kent yapılması olmadığının altını çizen Ezer, şunları kaydetti: “Tabii ki bizim arazilerimiz halkımızın barınma ihtiyacını karşılamak için kullanılsın. Sorun kesinlikle bu değil. Ama bunu yaparken beni mağdur etmesinler. Benim iki işsiz, üniversiteli çocuğum var. Onlar için o araziye işyeri kurmayı düşünüyordum. Ancak bana haber verilmediği gibi, bu işlem ne kadar sürecek, bedeli ödenecek mi gibi herhangi bir bilgilendirme de yapılmadı” diye konuştu.

HEM EL KOYDULAR HEM DE BUĞDAYLARI SÖKTÜLER

Defne İlçesi’nde arazilerine el konulan diğer depremzede de Göksel Ceylan. Abisi Göksel’in arazilerine geçici olarak el konulduğunu e-devlet üzerinden öğrendiğini belirten Tuncay Ceylan, “Abimin Ekinci Mahallesi’ndeki arazilerine geçici olarak el konulmuş. Onun zaten haberi yoktu, yurt dışında. Ben e-devletten öğrendim ve ona haber verdim. Göksel abimin arazisi üzerinde buğday ekiliydi, onları da sökmüşler” dedi.

BEN YAPTIM OLDU DOĞRU DEĞİL

Bu işlemin bu şekilde, OHAL adı altında, üstelik hak sahiplerine haber dahi verilmeden yapılmasını doğru bulmadığını kaydeden Ceylan, “Vatandaşa hizmet değil sorun olan. Sonuçta biz de depremzedeyiz. Ama bu sürecin hiçbir bilgilendirme yapmadan, emrivakiyle, ben yaptım oldu şeklinde işletilmesi hiç doğru değil” diye konuştu.