'Artık cezaevlerinden tabut çıkmasın'

1 Mart’tan bu yana oğlu açlık grevinde olan Ayşe Bahadır, Adalet Bakanlığı’na cezaevlerinden tabutların çıkmaması için çağrıda bulunarak, barış ve adalet istediklerini söyledi.

DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı açlık grevi 153. gününe girdi. Aynı taleple tüm cezaevlerinde başlatılan eyleme Ceyhan Kapalı Cezaevinde bulunan Zafer Bahadır da 1 Mart itibariyle eyleme katıldı.

4 yıl önce tutuklanan ve 15 yıl hapis cezası alan Zafer Bahadır, Adana da doğup büyüdü. 15 çocuğundan 4’üncüsünün Zafer olduğunu söyleyen anne Ayşe Bahadır, “Aslen Hakkariliyiz. Bundan 35 yıl önce baskılar yüzünden buraya geldik. Oğlum da burada da büyüdü. Ama baskılar burada da devam etti. Çünkü biz buraya gelince kültürümüzden vazgeçmedik, mücadeleden vazgeçmedik" diye konuştu.

‘HER BAHAR KÜRDİSTAN KOKUSU ALIR GELİRDİ’

Zafer’in daha önce defalarca köye gittiğini söyleyen anne Bahadır, "Her sene bizi de zorlaya zorlaya götürürdü. İşlerden dolayı gidemiyorduk ama o bir imkanını bulur muhakkak gider oranın baharını görür gelirdi. Okulu sevmezdi. İlkokulu bitirdikten sonra da gitmedi okula" dedi. 1 Mart’tan bu yana açlık grevinde olan Zafer Bahadır'ın durumuna ilişkin bilgi veren anne Bahadır, "Kendisi ile görüştüğümüzde durumunun iyi olduğunu söylüyor ama arkadaşlarının durumu çok da iyi değil onlar da bunu görüyor.

Temel ihtiyaçlarını, suyu, tuzu, şekeri vermiyorlar. Vitaminlerini vermiyorlar. Bugün açlık grevindeler. Onlar bu kararı aldılar. Bizim onları durdurmak ya da engellemek gibi bir durumumuz olamaz. Ben bunu görüyorum da devlet göremiyor mu? Her gün cenazeler çıkıyor. Artık gençleri kimse durduramıyor. Yapılan ‘Fedai eylemlerini bitirin’ ikazları da onları durdurmuyor. Onların tek bir talebi var o da tecridin kaldırılmasıdır. Yeter artık sıra başka bir çocuğumuza gelmeden tecrit kaldırılsın. Kürt halkına sesleniyorum. Artık ayağa kalkın. Ne zamana kadar böyle sessiz kalacaksınız" diyerek konuşmasını sonlandırdı.