Asker cenazelerinden hastane sivillere kapatıldı!

Çukurca sınır hattından Zap bölgesine yönelik işgal girişiminde bulunan Türk ordusu gerilladan ağır darbe almaya devam ediyor. Hakkari’ye getirilen yaralı ve ölü askerlerden dolayı devlet hastanesi sivillere kapatıldı.

Hakkari’nin Çukurca ilçesi sınır hattından Zap bölgesine yönelik işgal girişimine başlayan Türk ordusu gerilla güçleri tarafından püskürtülüyor. HPG’nin yaptığı açıklamalara göre şimdiye kadar onlarca asker çatışmalarda öldürüldü. Türk ordusunun mevzilerine giren gerilla görüntüleri ise dün ajansımızda yayımlanmıştı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Türk ordusunun kayıpları açıklanandan daha fazla. Ölü ve yaralı askerler çatışma bölgesinden Hakkari’deki askeri hastaneye kaldırılıyor. Son günlerce çok sayıda cenaze ve yaralı askerin getirilmesinden dolayı askeri hastane doldu. Bunun üzerine yaralı ve ölü askerler Hakkari Devlet hastanesine taşırılmaya başlandı. Yerel kaynaklar, hastanenin sivillere kapatıldığı ve giriş çıkışların asker denetimine alındığını aktardı.

Bölgedeki çatışmalara ilişkin HPG’nin bugün bir basın açıklaması yapacağı öğrenildi.