Avrupa’nın birçok merkezinde tecrit protesto edildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit Avrupa’nın birçok merkezinde düzenlenen eylem ve etkinliklerle protesto edildi.

AMSTERDAM


Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek amacıyla bugün Hollanda’nın Amsterdam kentinde Kurdistanlılar ve dostları kitlesel bir yürüyüş düzenledi. 

Tecridin bir insanlık suçu olduğunu ve TC devletinin suçlarına bunu da yıllardır eklediği halde Avrupa ülkelerinin buna sessiz kaldığını dile getiren bildiriler dağıtıldı. Yürüyüş boyunca “Rêber Apo'ya özgürlük” sloganı atıldı.

Yürüyüş Kürt aktivistler ve dostlarının konuşmalarıyla sona erdi.

PARİS

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki insanlık dışı tecridi kınamak için Paris’in Villiers Le Bel banliyösünde DTKM ve TJK-F nin çağrısıyla bir yürüyüş gerçekleştirildi. Banliyöde toplanan yüzlerce Kurdistanlı yürüyüş esnasında sık sık “Bijî Serok Apo”, “bê Serok jîyan nabe” ve “Bi can bi xwîn em ji terêne ey Serok” sloganları atıldı.

Kürt Kültür Evine kadar devam eden yürüyüşün ardından TJK-F adına konuşan Xezal Sor; “Yaklaşık iki yıldır önderliğimizden haber alamıyoruz, CPT derhal açıklama yapmalıdır ve somut adımlar atılmalıdır. Önderliğimizden haber alıncaya dek alanlarda olmaya devam edeceğiz” dedi. Etkinlik “Bijî Serok Apo”sloganları ile sona erdi. 

DÜSSELDORF


YJK-E Düsseldorf ve Duisburg Kürt Toplum Merkezinin öncülüğünde saat 14-16 arası Düsseldorf Immermannhofta biraraya gelen Kurdistanlılar ve dostları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecriti protesto ederek , Önderliğin avukatlarıyla görüşmesi sağlanana dek alanlarda olacakları mesajını verdi. 

Eylemde sürekli”Bijî Serok Apo”, “Öcalan'a Özgürlük, Kurdistana Barış” , “Bê Serok Jiyan Nabe” sloganları atıldı. 

FREIBURG


Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğü için Freiburg’da gerçekleştirilen eyleme ise yüzlerce kişi katıldı. Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması ve biran önce avukatları ve ailesiyle görüşme sağlanması gerektiğini vurgulayan eylemciler CPT’nin açıklama yapmaması ve sessizliğini korumasına tepki gösterdi.

Eylemde ayrıca Medya Savunma Alanlarına yönelik gerçekleştirilen kimyasal silah saldırılar ve Rojava’ya yönelik faşist Türk devletinin işgal saldırıları kınandı.

Eylemde sık sık “Bijî Serok Apo”, “Be Serok Jiyan Nabe”, “Gençlik Aponun Fedaisidir”, “Bijî Berxwedana Gerila” sloganları atıldı.  Yürüyüş zılgıtlarla son buldu.

BERN


İsviçre'nin Bern, Freiburg, Biel, Solothurn Kürt kültür derneklerinin ortak katılımı ile Bern kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü İçin ortak bir eylem gerçekleştirildi.. 
İmralı hapishanesinde 23 yıldır ağır tecrit koşullarında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın başta Kürt halkı olmak üzere ezilen bütün halkların tek umudu olduğu gerçeğini dile getiren Kurdistanlılar, Abdullah Öcalan için özgürlük talebini yineledi.