İşgalci Türk ordusundan askeri sevkıyat

İşgalci Türk devletine ait askeri konvoylar İdlib ve çevresindeki askeri üslere geçti.

ASKERI SEVKIYAT

İşgalci Türk devletine ait bir askeri konvoy, Eyn Beyda sınır kapısından İdlib'in batısındaki M4 karayolu üzerinden Sehil El Xab’daki askeri üslere doğru harekete geçti. Konvoyun 20 araçtan oluştuğu ve içerisinde askeri teçhizat, lojistik destek malzemeleri, tıbbi ekipman ve askerlerin bulunduğu öğrenildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Türk ordusunun İdlib kırsalındaki askeri üslerine büyük bir güç sevkiyatı gerçekleştirdiğini duyurdu. SOHR, Bab El Hewa sınır kapısından geçen bu sevkiyatın 75’ten fazla askeri araç ile tanklar ve kamyonlar dolusu lojistik ve askeri malzemeden oluştuğuna dikkat çekti.
SOHR, son 24 saatte Türkiye'ye ait iki ayrı askeri konvoyun Bab El Hawa kapısından Suriye'ye giriş yaptığını kaydetti. Bu konvoylardan birinin 15 silah taşıyıcı araç ve askerden oluştuğu, ayrıca MİT mensuplarını taşıyan araçların da yer aldığı belirtilerek, konvoyun Etarib kenti ile Halep’in batı kırsalındaki Türk üslerine doğru hareket ettiğin kaydedildi.

SOHR, sevkiyatların amacının Türk ordusunun İdlib'deki üslerini güçlendirmek olduğunu ifade etti.

Türk ordusunun bu askeri faaliyetlerinin yanı sıra, Şam hükümetine bağlı güçlerin İdlib'deki "silahsızlandırılmış bölge"ye yönelik saldırıları da devam ediyor. Aynı zamanda, Ankara ile Şam arasında diyalog kurulmasına yönelik girişimler de sürüyor.