Avukatlara baskı büyüyor: Tutuklama 5'e çıktı

Avukatlara dönük baskılar sürüyor. 4 avukatın ardından Ahmet Mandacı da tutuklandı. Selçuk Kozağaçlı da darpla gözaltına alındı, ifadeye götürüldü.

AKP-MHP rejimi, Türk yargısını teslim alırken, savunmayı da sindirmek istiyor. Hukuksuzluğa boyun eğmeyen avukatlar ise bir bir tutuklanıyor.

Tahliye edilen ve serbest bırakılmalarının üzerinden 10 saat geçmeden savcının itirazıyla haklarında İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı çıkarılan, kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi 4 avukat tutuklandı.

Yakalama kararı bulunan Avukat Selçuk Kozağaçlı da, akşam saatlerinde geldiği Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde gözaltına alındı. Kozaağaçlı'nın gözaltı sırasında darp edildiği belirtildi.

Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Kozağaçlı, sabah İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Kozağaçlı, İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade verecek.

1 TUTUKLAMA DAHA

Ayrıca Çanakkale'de gözaltına alınan Avukat Ahmet Mandacı da dün gece İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'ne SEGBİS ile bağlandı. Savunma yapan Mandacı, mahkeme kararıyla tekrar tutuklandı.