Beştaş: AKP'nin darbeci olduğunu her yerde söylemeliyiz

HDP'nin halkla birlikte mücadele ettiğini söyleyen HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "AKP'nin darbeci kimliğini her yerde, herkesin söylemesi gerekir" diye konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, AKP iktidarının siyasi soykırım operasyonlarını ve buna karşı partisinin verdiği mücadeleye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKP'nin 7 Haziran 2015 yılında iktidardan düşmesinin ardından siyasi darbe yaptığını hatırlatan Beştaş, "Şu an AKP'nin yaptığı siyasi darbe yeni başlayan bir darbe değil. 7 Haziran'dan sonra partimiz AKP'yi ilk defa tek başına iktidardan olmaktan düşürdü. 4 Kasım darbesinin devamı niteliğinde bir darbe.

AKP'nin darbeci kimliğini her yerde herkesin söylemesi gerekir. Darbeci bir iktidar yapısı var karşımızda. Neden? Çünkü bunun hiçbir şekilde hukuki, siyasi, etik bir zemini yok. Leyla Güven arkadaşımız hiç gözaltına dahi alınmamalıydı keza Farisoğulları'nın apar topar sanki kaçıyormuş gibi tutuklanmasını kabul etmiyoruz. AKP vurdukça zayıflıyor, biz güçleniyoruz. Şu anda da partimize yönelik saldırı başlatılmış durumda bunların hepsi bu darbe kararı kapsamındadır.

HDP'nin diğer muhalefet partileriyle, demokrasi güçleriyle, toplumla olan bağını kesmek temel hedefi. Ancak şunu unutmasınlar HDP diğer partilere benzemez. Biz gerçekten halkın içindeyiz ve halkla beraber mücadele ediyoruz. Tarihin hiçbir döneminde de halkın yenildiği görülmemiştir. Halk galip gelecektir. Şunu da eklemekte fayda var bize gücünüzü nereden alıyorsunuz diyorlar biz haklıyız haklı bir dava uğruna bunu yapıyoruz" diye konuştu.

TÜM KESİMLERLE BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ

Türkiye'ye demokrasi, Kürtlere özgürlük derken çok haklı bir noktadan hareket ettiklerini söyleyen Beştaş, "Darbelerle ya da faşizm ile uzlaşılmaz, biz de uzlaşmıyoruz tabii ki. Buna karşı teslim olma siyasetimiz asla olmadı bugün de olmayacak. Buna karşı mücadelemizi büyüterek devam edeceğiz. Kararlılığımız ilerleyerek devam edecek. 3 aylık demokratik mücadele programımız var. İlk bir ayını yaşama geçirmeye başladık. 2 gündür alandayız. Bundan sonra 15 Haziran'da başlayacak olan demokrasi yürüyüşümüz sonrasın Ankara'daki buluşma toplumun tüm kesimleriyle bir arada bu mücadeleyi yürüteceğiz.

Bizim programımız her zaman öncelik olan halkla birlikte bu demokratik siyasetin koşullarını oluşturmak zorlamaktır. Türkiye şu an tek adam rejimi altında. Ekonomik, siyasal, sosyal olarak her anlamda baskı altına alıyor. Hayatın her alanında bir şiddet dalgası var. Bu şiddete karşı bir sözü, siyaseti demokratik istemleri etkin kılma çabası içinde olacağız.

Virüs sanırım HDP'ye bulaşmıyor, öyle anlaşılıyor. Çünkü infaz paketinde de bunu söyledik. Bu sadece acı acı güleceğimiz bir mesele. Ayrımcılık hayatın her alanında var, burada da var. Burada amaçları şu, muhalefeti ve tabanı birbirinden ayrıştırmak temel hareket noktası o. Bu bir oyundur, bu bir kurgudur. Bu oyuna kimsenin gelmemesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.