Birol: Saldırganın bırakılması açık bir mesajdır

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol, Bahçelievler örgütüne saldıran faşistin serbest bırakılmasının açık bir mesaj olduğunu söyledi.

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol, Bahçelievler İlçe Örgütü binasına saldıran faşist Muhammed Eren Sütçü'nün serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Birol, Sütçü’nün serbest bırakılmasının HDP’ye saldırıyı özendiren, saldırının cezasızlıkla sonuçlanacağına yönelik bir mesaj içerdiğini ifade etti.

Birol, "Deniz Poyraz mahkemesinde gördük. Katillerin sırıtarak hakimlerin, savcıların gözü önünde mağdurun ailesine laf atma cesareti gösteriyor. Artık bu ülkenin bunu kaldırması mümkün değil" vurgusunda bulundu.

'MUHALEFET KABUL ETMEMELİ'

Saldırganın serbest bırakılmasının sadece HDP’nin meselesi olmadığının, bütün demokrasi güçlerine bir gözdağı olduğunun altını çizen Birol, “Bu serbest bırakılma, bütün demokrasi güçlerine, onların nasıl sindirileceğine ilişkin yöntemin ne olacağını ilişkin bir göstergedir. Dolayısıyla bizim dışımızdaki bütün muhalefetin ve demokrasi güçlerinin mesajı bizim anladığımız gibi anlama zorunluluğu var. Buna karşı çıkma, takip etme yükümlülükleri var. Bu pervasızlığa bu ülkenin daha fazla geçit vermemesi lazım” diye konuştu.