Bugünün öne çıkan haberleri

20 Ağustos 2018 gündeminde ANF’de öne çıkan haberleri derledik...

Altun: Ya çeteleri satarak tümden Suriye’deki politikasının iflas ettiğini ilan etmek zorundadır ya da çetelerin arkasında durup rejim, Rusya ve İran’la savaşmak durumundadır. Her ikisi de Türkiye için bir çıkmazı ifade ediyor.

Türk ordusu, 'askeri operasyon' ve 'yasak bölge' adı altında günlerdir Kürdistan ormanlarını yakıyor. Dersim'in Hozat ilçesine bağlı Aliboğazı bölgesinde Türk devletinin bombardımanı sonucu çıkan yangın günlerdir devam ediyor. 

ABD’nin Ankara Büyükelçiliğine bu sabah saat 05.00 sıralarında meydana gelen silahlı saldırıda, can kaybı olmadı.

PKK Yürütme Komitesi üyesi Murat Karayılan, sadece yenilmez bir gerillayı değil, zafer gerillasını yaratmak için bir hayli yol katettiklerini söyledi.

Adıyaman'ın merkez Kömür ilçesi kırsalında 4 askerin öldüğü çatışmadan sonra evlere düzenlenen baskınla gözaltına alınan Kömür beldesi Belediye Eşbaşkanı Hüseyin Yuka, HDP Gerger İlçe Eşbaşkanı Mahmut Özdemir ve Hasan Tunç adlı kişi tutuklandı.

 

HPG BİM, HPG gerillalarının, Barzan’da düzenlediği eylemde 2 asker öldürüldüğünü, Mardin Ömerli ilçe emniyet müdürlüğü binasına yönelik bir eylem de yapıldığını açıkladı.

 

Efrin'in Raco ilçesinde Sultan Murad gurubundan Adil Xalid El Xalidi adlı çeteye yönelik 17 Ağustos günü düzenlenen eylemde söz konusu çete öldürüldü.