Buldan: Bu tecrit ya bitecek ya bitecek!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Leyla Güven'in direnişine dikkat çekerken, "Güven artık kritik bir aşamadadır" dedi. Buldan, "Bu karanlık tecrit ya bitecek ya bitecek” diye belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Meclis grup toplantısında gündeme dair konuları değerlendirdi. 

PARİS KATLİAMI

Paris’te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’i anan Buldan, “Paris Katliamı’nın emrini verenlerin amacı neydi? Bugün Leyla Güven’in sonlandırmasını istediği tecridin uygulanmasıydı. Süreci bitirmekti. 5 Nisan 2015’te tecrit uygulandığı ve savaşı başlattılar. O gün katliam emri verenler bugün tecridi sürdürülendir. Tecrit ile Paris Katliamı arasında bağ vardır” dedi.

LEYLA GÜVEN'İN DİRENİŞİ

Leyla Güven’in, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için başlattığı açlık grevinin 62’nci gününde olduğunu hatırlatan Buldan, şunları söyledi: “Cezaevi Leyla’nın ikinci adresi oldu. Babası kaybetti cezaevindeydi, annesini kaybetti cezaevindeydi. Bakanlık, sağlık durumundan habersiz gibi taziyeye katılması için ring aracıyla götürmeyi teklif etti. Leyla Güven 14 kilo kaybetti. Tansiyonu düşüyor. Mide bulantısı var. Bünyesi sıvı tüketimini kabul etmiyor. Leyla Güven artık kritik bir aşamadadır. Leyla hukuksuzca tutulduğu cezaevinde bu ülkenin geleceği için barışı için mücadele ediyor, elindeki tek aracıyla.

Leyla’nın uzattığı eli havada bırakmamak gerekiyor. Sadece Leyla için değil, çocuklarımızın geleceği için buradan tüm demokrasi güçlerine geleceğinden endişe duyan herkese sesleniyorum: Leyla sizler için açlık grevinde. Tecrit bitsin, bu ülkeye barış gelsin diye bedenini açlık grevine yatırdı. Bu ülke Saray elinde tükenmesin, paramparça olmasın diye."

Buldan, 150’yi aşkın tutsağın da süresiz-dönüşümsüz açlık grevine dikkat çekerken, “Bu karanlık tecrit ya bitecek ya bitecek” mesajını verdi.