DEM Parti Eş Genel Başkanları İsrail'in Beyrut saldırısını kınadı

DEM Parti Eş Genel Başkanları, İsrail'in Beyrut'un güneyine yönelik hava saldırısını kınayarak, sivillerin hedef alınmasının insanlık suçu olduğunu ve bu saldırının bölgedeki çatışmayı tırmandırdığını belirtti.

DEM PARTİ AÇIKLAMA

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, İsrail'in, Beyrut'un güneyine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısını kınadı. Yapılan açıklamada, saldırının uluslararası hukuka aykırı olduğu ve sivillerin hedef alınmasının kabul edilemez bir insanlık suçu olduğu vurgulandı. İlk bilgilere göre, saldırıda hayatını kaybeden ve yaralanan sivillerin olduğunun üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

Açıklamada, İsrail'in bu saldırısının bölgedeki çatışma ve gerilimin tırmanmasına neden olduğu ifade edilerek, Filistinlilere yönelik soykırım tehdidinin Lübnan'a taşındığı ve bölge halkları açısından ciddi bir tehdit oluşturduğu belirtildi. DEM Parti, İsrail'i, Gazze başta olmak üzere tüm bölgede sivilleri hedef alan saldırılarına son vermeye ve uluslararası hukuka uymaya çağırdı.

DEM Parti, savaşın ancak diyalog ve barışçıl müzakere yoluyla çözülebileceğini belirtti ve askeri operasyonlar ile barışı engelleyen siyasi söylemlerin bölge halklarına daha fazla acı yaşatmaktan öteye gitmeyeceği vurgusunda bulundu. Birleşmiş Milletler ve uluslararası kamuoyuna, İsrail’in bölgeyi ateşe çeviren politikasına son vermesi ve kalıcı bir barış ortamının sağlanması için harekete geçme çağrısında bulundu.