Deniz Poyraz duruşmasındaki saldırıya karşı suç duyurusu

ÖHD ve ÇHD, Deniz Poyraz'ın duruşmasında avukatlara biber gazı sıkılmasına ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir şubeleri 14 Ekim'de Aliağa Şakran Cezaevi Yerleşkesi'nde görülen Deniz Poyraz Davası'nın duruşmasında avukatlara yönelik gerçekleşen jandarma saldırısına ilişkin suç duyurusunda bulundu. Ayrıca dosyaya bakan İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi heyeti hakkında da duruşmalardaki tutumundan kaynaklı Hakim ve Savcılar Kurulu'na şikayette bulunan kurumlar, şikayetler öncesinde İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

 
Eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir il eşbaşkanları, HDP PM üyeleri ve çok sayıda avukat katıldı.

 
ÖHD İzmir Şubesi Yöneticisi Özcan Sarıoğlu, "Kolluk görevlileri TOMA ve kalkanlarla barikat kurmuş ve içlerinde Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ile İzmir Barosu Başkanı’nın da bulunduğu yüze yakın avukat, basın mensupları ve yurttaşlar yoğun biber gazı müdahalesine maruz kalmışlar ve darp edilmişlerdir. Avukatı, görevini yapmasını fiziki müdahale ile engelleyerek yargı sisteminin dışına çıkarmaya çalışan bu anlayışı şiddetle kınıyoruz. Bu anlayışa hiçbir zaman boyun eğmediğimiz gibi bundan sonrada eğmeyeceğimiz" dedi.
Sarıoğlu, mahkeme heyeti aracılığıyla yaratılan bu şiddetin nedeninin HDP İl binasına yapılan saldırının arkasındaki gücün korunmak istenmesi olduğunu kaydetti.
İzmir Barosu eski Başkanı Özkan Yücel ise hem soruşturma hem de yargılama sürecinde toplanması istenen delilerin toplanmadığını dile getirdi.