DGH-DGKH, ‘Serî Hilde’ hamlesine katıldığını açıkladı

DGH-DGKH, Komalên Ciwan tarafından başlatılan “Serî Hilde” hamlesine katıldığını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) ve Devrimci Genç Kadın Hareketi (DGKH), Komalên Ciwan tarafından başlatılan “Serî hilde” hamlesine katıldığını açıkladı.

DGH-DGKH açıklamasında, her yönüyle tarihi ve stratejik bir süreçten geçildiği ve Kürt halkı ile özgürlük hareketine yönelik saldırıların artarak devam ettiği belirtildi.

Güçlü ve her yönüyle kazanım içerisinde olan Kürt halkı ve özgürlük hareketinin elde ettiği zaferlerin faşist Türk devletinin eli ile yok edilmek istendiği de dile getirilen açıklamada şunlar belirtildi: “Zaten varlık amacını Kürdün yokluğu üzerine inşa etmiş bu faşist zihniyet hala bu yöntemleri ile adını tüm dünyaya kahramanlığı ile duyurmuş halkımızı bitirme hayaliyle yaşamaktadır. Bu yönüyle adeta kendi kuyusunu kazmaktadır. Son süreçte de Önderliğimizin sağlığı üzerinden kimi haberler yaymakta bunun üzerinden kimi kirli planlar yapmaktadır. Şu iyi bilinmelidir ki Önderliğimiz bizim en temel yaşam gerekçemizdir. Tarihte olduğu gibi bugünde Önderliğimiz konusundaki duruşumuz oldukça net ve kararlıdır. Faşist TC devleti bunun üzerinden her ne planlıyorsa planlasın sonucunun sonu olacağını artık kavramalıdır. Bu yönüyle bizler Devrimci Gençlik Hareketi ve Devrimci Genç Kadın Hareketi olarak buradayız ve Önderliğimiz için her şeyi yapmaya hazırız. Bitti bitiyor diye meydanlarda nara atanlar bitmeyip büyüyüp güçlendiğimizi yakında görecektir ve tarih bir kere daha yüreği Önderlik aşkı ile yanan gençlerin asla bitmeyeceğini yazacaktır.

Devrimci Gençlik Hareketi ve Devrimci Genç Kadın Hareketi olarak başta Önderliğimize olmak üzere halkımıza ve hareketimize karşı geliştirilen tüm bu saldırılara karşı ‘LI DIJI FAŞİZME SERI HILDE’ hamlesini bizler de başlatıyoruz. Bu hamle kapsamında tüm devrimci, demokrat, yurtsever gençliği bulundukları her alanda sömürgeciliğe ve faşizme karşı başkaldırıya çağırıyoruz. Bundan sonraki süreçte tüm işbirlikçi kişi, ev, araba, işyeri, kurum ve kuruluşlar temel hedefimizdir. Artık uyarı aşamasını çoktan geçmiştir artık gerekeni tamda bugün yapma zamanıdır. Bu nedenle tüm devrimci gençliği bulunduğu her alanda mahallelerde, köylerde, üniversitelerde, liselerde, fabrikalarda her yerde inisiyatif geliştirerek harekete geçmeye, fedai ruh ile şehitlerimizin intikamını alma hamlemize katılmaya çağırıyoruz. Faşizme karşı tarihin en görkemli başkaldırını hareketini gerçekleştirerek faşizme son darbeyi vurmaya Önderliğimizi özgürleştirmeye çağırıyoruz.”