DTSO Başkanı Sayar'dan işgalci kayyumla işbirliği

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayar, belediyenin işgalinin ardından kente atanan Atilla'yı meşrulaştırmak için elinden geleni yapıyor.

Amed Büyükşehir Belediyesi’nin AKP tarafından işgal edilmesinin ardından, tutuklanan eş başkanlar Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın yerine atanan kayyum Cumali Atilla, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar tarafından meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Halkın iradesine yapılan gasp sonucu gelen kayyum Atilla’nın meşruluk kazanmak için bir süredir kentte zemin yokladığı biliniyor. Geldiği günden bu yana belediye binasından dışarıya çıkamayan kayyumu ilk kabul eden Ticaret Odası Başkanı Sayar oldu. Sayar, bir de plaket sunarak Atilla’ya teşekkür etti.

YALNIZ GÖRÜŞTÜLER

Sayar'ın halkın iradesini çalan hükûmetin atadığı Atilla ile işbirliği yapması 'seçim hazırlığı mı' sorusunu akla getirdi.

Kayyum Atilla ile Sayar bir süre yalnız görüştü.

Adeta hırsızla işbirliği yapan Sayar'ın, Atilla için "kentte önemli hizmetleri hayata geçirdiğini” söylemesi de dikkat çekti. Sayar, Atilla'ya teşekkür ettikten sonra bir de tablo hediye etti.

DTSO MECLİS BAŞKANI TUTUKLU

DTSO Meclis Başkanı Celalettin Birtane ise, geçtiğimiz günlerde tutuklanmıştı.