Ebadî, Kerkük Valisi Kerim'in görevden alma kararını imzaladı

Irak Başbakanı Haydar El Ebadi, Kerkük Valisi Necmedîn Kerim'in görevden alınması kararını imzaladı. Karar, Irak Meclis Başkanlığına ulaştı. 

Irak Başbakanı Haydar El Ebadi, Kerkük Valisi Necmedîn Kerim'in görevden alınması kararını imzaladı. Irak parlamentosunun referandumu önlemesi için yetkilendirdiği Ebadî'nin kararı imzaladıktan sonra onaylanması için parlamentoya gönderdi. 

Irak Parlamentosu Başkanı Selim Cuburi’nin Ofisi'nden yapılan açıklamada Ebadî'nin imzaladığı kararın kendilerine ulaştığı aktarıldı. 

Irak partlamentosu 12 Eylül günü aldığı oturumda Güney Kürdistan'da planlanan referandumu oy çokluğuyla reddetti ve önlemlerin alınması için Ebadî'yi yetkilendirmişti. Irak parlamentosundaki Kürt parlamenterler ise Genel Kurulu terk etmişti. 

Irak parlamentosundaki bazı milletvekilleri Ağustos ayı sonunda Kerim'in görevinden alınması için imza toplamaya başlamıştı. Başkanlığını Irak eski başbakanı Nuri El Maliki'nin yaptığı Kanun Devleti Partisi üyesi Kazim El Seyyadi ise Necmedîn Kerim'in görevden alınması ve Irak ordusu ise polisinin Kerkük'e dönmesi gerektiğini söylemişti.