Efrin direniş cephesinde çatışmalar şiddetlendi

Efrin direniş cephesinden bugün sabah saatlerinde Bilbilê, Şera, Raco ve Şiye ilçelerinde QSD savaşçıları ile işgalci Türk odusu ve DAİŞ-El Kaide çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.  

İşgalci Türk odusu ve DAİŞ-El Kaide çeteleri ile Demokratik Suriye Güçleri (QSD) arasında Bilbilê, Şera, Raco ve Şiye ilçelerinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Aynı bölgeler işgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları ile obüs ve havanlarla da bombalanıyor.

Efrin direniş cephesinden bugün sabah saatlerinde yaşanan gelişmeler şöyle:

Bilbilê ilçesi, işgalci Türk devletine ait savaş uçakları ilçe genelini rast gele bombaladı. Yine işgalci Türk ordusu ve DAİŞ-El Kaide çeteleri ile Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçıları arasında Uka Qestelê, Çulaqa Xidriya Şerqîya den Baxçe köyüne kadar şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Şera ilçesi: İşgalci Türk ordusu ve DAİŞ artığı çeteler ile QSD savaşçılara arasında bugün sabah saat 05:00’den buyana İkidamê köyü Şimşek Tepesi, Arabê Wêranê ve Dêrswanê bölgesinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Bölgeler işgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları tarafından bombalanıyor. Çatışmalarda en az 20 işgalcinin öldürüldüğü ve 1 tankın imha edildiği öğrenildi.

Raco ilçesi: İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçaklarının saldırısı ile top ve obüs bombardımanı devam ediyor.

Şîyê ilçesi: Hêkçê köyü saat 05:00 sularında işgalci Türk ordusu ve DAİŞ-El Kaide devşirmesi çeteler tarafından bombalandı. Aynı bölgede çatışmalar devam ediyor.