Emine Şenyaşar: Herkes için adalet istiyorum

Riha’da katledilen ailesi için Adalet Nöbeti eylemini sürdüren anne Emine Şenyaşar, “Ben herkes için adalet istiyorum. Artık adalet sağlansın” dedi.

Riha’nın (Urfa) Pirsûs (Suruç) ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, 9 Mart 2021’den beri Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor.

Şenyaşar ailesi Adalet Nöbeti’nin 627’nci gününde yeniden adliye önüne gelerek eyleme başladı.

Şenyaşar ailesi yeni eylem gününde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir kez daha adaletsizliğe vurgu yaptı.

Adalet mücadelesinin hukuki talepler karşılanmadığı için sürdüğünü hatırlatan Ferit Şenyaşar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün önemine dikkat çekerek, “Bir anne iki yıldır bu zulme karşı direniyor. Bütün Türkiye bu durumu izliyor. Eğer Türkiye’de hak, hukuk ve adaletten bahsedilecekse önce Urfa Adliyesi önüne baksınlar. Bu anneyi görsünler” dedi. 

Emine Şenyaşar, “Adalet istiyoruz. İki yıldır burada adalet talep ediyorum. Bir oğlum 4 yıldır tekli koğuşta tutuluyor. Artık oğlumu bıraksınlar. Ben herkes için adalet istiyorum. Bu yağmurda, soğukta evimde oturamıyorum. Artık adalet sağlansın” ifadelerini kullandı.