Erdoğan yine yalancı: İstismarcılar serbest bırakılıyor

Bitlis’te P.S’ye cinsel istismarda bulunan amcası, mahkeme tarafından serbest bırakıldı, P.S’yi ve ailesini tehdit etmeye başladı.Can güvenliği kalmayan P.S. kadınlardan dayanışma bekliyor.

Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bağlı bir köyde yaşayan P.S, 13 yaşındayken amcası Fethullah S’nin cinsel istismarına maruz kaldı. İstismarcı F.S, P’yi istismarı kimseye anlatmaması için tehdit etti. 13 yaşında bir çocuk olarak yaşadıklarını kimseye anlatamayan P. S. 22 yaşında istismarcıdan şikayetçi oldu. Şikayet üzerine tutuklanan istismarcı ve ailesi P. S’yi ve ailesini tehdit etmeye başladı. P. S. ve ailesi baskılar üzerine başka bir şehre taşındı.

TEHDİT ETMEYE BAŞLADILAR

Çocukken istismara uğrayan, yıllar sonra şikayetçi olan, can güvenliği olmadığı için ailesiyle birlikte yaşadığı köyden taşınan P.S ‘Davamdan vazgeçmem’ dedi ancak istismarcı kısa sürede serbest bırakıldı. P.S. yıllar sonra istismarı ortaya çıkardığı için amcası ve akrabaları tarafından ölümle tehdit ediliyor.

'GERİ ADIM ATMAYACAĞIM'

P. S, “Olayın açığa çıkmasının ardından nişanlanacağım kişinin ailesi de ailemi arayıp nişanı iptal ettirmiş. Köyü terk etmek zorunda kaldık. Amcam babama, ‘Kızın bana iftira attı’ diyerek saldırdı. Akrabalarımız yalanlamamız için sürekli baskı yaptı. Ama ben şikayetimden geri adım atmadım, atmayacağım da. 9 yıldır soruşturmada bir arpa boyu yol alınamadı. Geçen yıl da kız kardeşim cinsel istismara maruz kaldı" diye konuştu.

Geçen ay anne ve babasının eşyalarını almaya köye gittikleri sırada yollarının amcaları tarafından silahlarla kesildiğini aktaran P. S, “Babama ‘şikayetten vazgeçin yoksa sizi de kızınızı da öldüreceğiz’ demişler. Etrafta beni öldüreceklerini söylemişler. Hayatım tehlike altında. Bana ne olacağını bilmiyorum” diyerek kadınlara kendisi ile dayanışma çağrısında bulundu.

BİR YIL CEZAEVİNDE KALDIKTAN SONRA SERBEST BIRAKILDI

Tüm bunlara rağmen Bitlis Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada istismarcı amcası farklı bir şehirde sigorta girişi olduğu gerekçesiyle serbest bırakıldı.

1 ÖLÜ, 1 YARALI

Cezaevinden çıkan istismarcı amca ve kardeşleri Erciş'te P.S’nin babası ile görüşmek istedi. Görüşmeye giden P.S’nin babası ve amcaları arasında yaşanan sert tartışma sonrası babası kardeşine ateş etti. P.S’nin bir amcası olay yerinde yaşamını yitirirken, bir amcası da yaralandı.

AVUKAT ÖZGÖKÇE: SAVCI P.S'Yİ SUÇLU ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR

Savcı, P.S’ye Erkek arkadaşının olup olmadığını soruyor

P.S’nin avukatı Helin Özgökçe, hakim ve savcının P.S’ye ‘Erkek arkadaşın var mı?’ şeklinde sorular yönelttiğini belirterek, “Bitlis Ağır Ceza Mahkemesi Savcısı ona sürekli ‘Erkek arkadaşın var mı?’ sorusunu soruyor. P.’nin şimdi veya birkaç yıl önce erkek arkadaşının olması istismara maruz kalmasını engellemeyeceği gibi adeta P.S’yi suçlu çıkarmaya çalışıyorlar. P.S. ölümle tehdit ediliyor ve korunması lazım” diye konuştu.