Ereğli’de bedenini ateşe veren tutsaktan haber alınamıyor

Konya Ereğli Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde ağır tecridi protesto etmek için bedenini ateşe veren tutsak Yakup Brukanlı’dan dört haftadır haber alınamıyor. Yetkililer, Brukanlı’nın ailesi ile görüşmesini engelliyor.

Yakup Brukanlı, açlık grevindeki onlarca tutsak arasında yer alıyor. Benzeri görülmemiş hak ihlalleri ve ağır tecrit koşullarını protesto eden 40 tutsak, 4 Ekim’de süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladı.

Eylemcilerden Doğu Kürdistanlı Yakup Brukanlı 28 Ekim’de bedenini ateşe vermişti.

Mezopotamya Ajansı’nın telefon yoluyla ulaştığı Brukanlı’nın ailesi, 4 haftadır tutsakla telefon görüşmesi gerçekleştiremediklerini söyledi.

Habere göre Brukanlı'nın abisi Abdullah Brukanlı, “Aile olarak Yakup'tan 4 haftadır haber alamıyoruz. Yakup Türkiye'deki cezaevinde olduğu için kendisini zaten ziyaret edemiyoruz. Yakup 4 haftadır aramıyor, yurt dışında olduğumuz için cezaevini arayamıyoruz, o yüzden Türkiye'de ağabeyimin bir arkadaşı var, o az da olsa gidip ziyaret ediyor onu. Abimin arkadaşı Yakup'a 4 haftadır ulaşamadığımız ile ilgili cezaevini aradığında da bilgi verilmiyor" dedi.

Ailelerin başvuruları üzerine avukatların bu cuma günü Ereğli Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutsakları  ziyaret edeceği öğrenildi.