ESP: Soyguncu Erdoğan istifa!

ESP, Erdoğan ve AKP'nin açığa çıkan kirli ilişkilerine dikkat çekerek, Erdoğan'ın istifa etmesini istedi ve "Bu soygun düzeninden hesap soralım" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan AKP hükûmetinin yurt dışındaki rüşvet ve kirli pazarlıklarına dair bugün açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada, "Milli irade', 'Milli sermaye', 'Milletin partisi' ve 'Millet adına' söylemlerini dilinden düşürmeyen, 7 gün 24 saat 'Vatan-millet' naraları atan AKP’nin Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın 'milli' sicili, ailesi ve yakın çevresi üzerinden yaptığı vergi kaçakçılığına dair belgelerin ortaya saçılmasıyla bir kez daha gün yüzüne çıktı. Seçim dönemlerinde 'Milletin adamı' olarak boy gösterenin aslında 'vergi cennetinin adamı' olduğu anlaşıldı" denildi.

'MAN ADASI'NI VATAN EYLEMİŞLER!'

"Daha dün Paradise adlı belgelerle Binali Yıldırım’ın ailesinin milyon dolarları Malta Adası'na kaçırdığı kamuoyuna yansımıştı. Şimdi de Erdoğan’ın ailesi ve yakın çevresinin adı sanı bilinmeyen küçük bir devlet olan Man Adası’nı vatan eylediği açığa çıktı" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şöyle devam edildi:

"Onlar, milyon dolarları paravan şirketler üzerinden Offshore hesaplarına aktararak tek kuruş vergi vermezken, asgari ücrete ya da işsizliğe mahkûm edilen milyonlarca emekçi ağır vergiler ödüyor!

Onlar, saraylarda şatafat ve şefaat içinde milyon dolarları kaçırmanın keyfini sürerken, milyonlarca vatandaş bir kaç bin liralık kredi kartı borcunu ödemeye çalışmanın derdinde!

Onlar, çocukları üzerinden sınır ötesi cennet hesapları yaparak zenginleşirken, yüz binlerce emekçinin çocuğunu Suriye’de, Kürdistan’da sınır ötesi operasyonlarla savaş cehennemine mahkûm ediyor!"

'BU PİSLİĞİN HESABINI SORMALIYIZ'

ESP, "Her gün yeni bir pislik saçılıyor ortalığa. Şimdi sırada Reza Zarrab davası var. Daha ne rüşvetler, kirli pazarlıklar, uluslararası suçlar saçılacak ortalığa, göreceğiz" diyerek, Erdoğan'ın istifa etmesi gerektiğini ve şunları kaydetti:

Bu devran böyle gitmez! Bu çark böyle dönmez! Türkiye ve Kürdistan’ın yoksul emekçi halkları bu pisliğin hesabını sormalıdır.

(...)

Sokakta, evde, iş yerinde şiddetin ve emek sömürüsünün katmerlisine maruz kalan kadınlar mücadelenin en önünde saf tutmalıdır. İşçiler üretimden gelen güçlerini kullanmalı, geleceği karartılan gençler hesap sormalıdır bu soygun düzeninden."