FEDA: Tehdide karşı Düzgün Baba Cemevi'ni sahiplenelim

FEDA, Türk kaymakam tarafından tehdit edilen Düzgün Baba Cemevi'ni sahiplenmeye çağırdı.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Nazımiye Kaymakamı Uğur Tutkan’ın Düzgün Baba Cemevi'ni tehdit etmesine dikkat çekildi. Açıklamada, "72 millete bir nazardan bakan, hak, adalet, eşitlik ve ortak yaşam değerler sahibi Alevilere, en son saldırı Nazımiye Kaymakamı tarafından yapıldı. Kutsal Xizir günlerinde Düzgî Bawa Ziyaretgâhı ve Düzgün Baba Cemevi’ne karşı kaymakamın bu yaklaşımı inkârcı, asimilasyoncu zihniyetten güç almaktadır" denildi.

'BİRLİĞE VE TAVIR ALMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Kaymakamın silahlı korucu ve özel timlerle cemevi önünde servis ettiği fotoğraf ve sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım; Alevilere karşı tehdittir.

Aleviler vergi verirken ülkenin eşit vatandaşı olduğunu söyleyen devlet ve bürokratları, iş eşit hakları savunmaya gelince ırkçı ve inkârcı kesiliyor.
Düzgün Baba Cemevi yönetimine karşı kaymakamın geliştirdiği bu davranış, kendisi gibi Anayasa’yı tanımayan, yok hükmünde gören faşist zihniyetten güç almaktadır.

Alevi canları sevgi ve barışta buluşturan inancımızın ibadethanesi olan cemevleri derhal yasal statüye kavuşturulmalıdır.

Alevi inancı ve inanç değerleri üzerindeki devletin inkâr, baskı ve asimilasyonuna karşı Düzgün Baba Cemevi’nin yanındayız. Tüm Alevi kurumlarını, pîrlerini, ocaxzadelerini Düzgün Baba Cemevi’nin etrafında nehaka karşı birliğe, tavır almaya çağırıyoruz."