Feministler direnişteki Farplas işçilerini ziyaret etti

Yoksulluğa Feminist İsyan Kampanya Grubu, 21 gündür direnen Farplas işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.

Yoksulluğa Feminist İsyan Kampanya Grubu, sendikal haklarını istedikleri için işten çıkartılan ve 21 gündür direnen Farplas işçilerini ziyaret etti.

HDP Milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Oya Ersoy’’un hazır bulunduğu dayanışma ziyaretinde, feministler “Farplas iççilerinin yanındayız” yazılı pankartı açarak fabrika önüne kadar yürüdü.

Sık sık, “Farplas işçisi yalnız değildir”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganlarını atan feministler, Farplas kadın işçileri tarafından akışlarla karşılandı. Yoksulluğa Feminist İsyan Kampanya Grubu adına söz alan Selin Top, Farplas patronuna, “Farplas işçilerinin yalnız değil biz ve herkes haklı direnişlerinin yanında” diye seslendi.

“Hayatı istiyoruz, kırıntıları değil” diyen Top, işçiler işine geri iade edilene ve istedikleri sendikaya üye olana kadar sesleri olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Özellikle kadınların Farplas fabrikasında özellikle kadınların çok zor koşullarda çalıştığını hatırlatan Top, “Ne regl izni ne de hamile olan kadınlara izin veriliyor. Biz burada sarı sendika istemiyoruz, biz hakkımız olanı istiyoruz. Emeğimiz için buradayız, birlikteyiz çünkü bu hepimizin direnişi. Nasıl ki Migros ve Öztaş işçileri kazandı, Farplas işçileri de kazanacak” dedi.

Dayanışma ziyaretlerinden ötürü feministlere teşekkür eden Farplas işçisi Betül Oral, “Özellikle kadın arkadaşlar olarak sizin desteğinizi görmek çok önemli. Bizim tek istediğimiz, istediğimiz sendikayla istediğimiz koşullarda tekrar işe başlamaktır. Biz bunu sadece kendimiz için tüm direnen ve ayakta durmaya çalışan kadınlar için istiyoruz. O yüzden sizin desteğiniz ayrıca önemli” dedi.

Açıklamanın ardından halaylar çekildi.