GÜNDEM 6 NİSAN 2018

6 Nisan 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-İşgalci Türk ordusunun Efrîn'e yönelik düzenlediği saldırılarla ilgili gelişmeler takip edilecek.

-KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bayık, geri dönüşü olmayan bir mecraya giren Türk devletinin, Kürt soykırımını yeni bir konseptle sürdürmesine fırsat vermeyeceklerini söyledi.

-Kürt basın kurumlarına saldırı ve baskıların sürdüğü bu günlerde Evrensel gazetesi çalışanları dayanışma çağrısında bulundu.

-7 Nisan’da yapılacak tecrit ve Efrin saldırılarını protesto amaçlı düzenlenecek eylemlere katılım çağırısı yapan Ciwanên Azad Koordinasyonu "Faşizme karşı, işgale karşı SERÎ HILDE" dedi.

-Dengbêjlik geleneği tüm asimilasyon politikalarına inat günden güne yayılarak varlığını sürdürüyor. Dengbêjlik sanatı aynı zamanda Kürtlerin tarihsel arşivi olma görevini de yürütüyor.

-İsviçre, Suruç Katliamı Gazilerden Güneş Erzurumluoğlu’nun iltica başvurusunu “Türkiye güvenlikli ülke” diyerek reddetti. İsviçre’nin verdiği kararın tamamen siyasi olduğunu ifade eden Erzurumluoğlu, “İsviçre aldığı bu kararla DAİŞ’in yarım bıraktığını tamamlamak istiyor. Bu şartlarda cezaevinde girmem ölüme terkedilmem anlamına gelir” dedi.