GÜNDEM 1 KASIM 2022

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

- Türk devletinin Kürdistan’a yönelik 2 yıldır sürdürdüğü kimyasal silah saldırılarına karşı Hollanda’nın Den Haag kentinde bulunan Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü-OPCW önünde yapılacak kitlesel gösteri takip edilecek.

- Kadınlar Geleceğini Örüyor Ağı, 41 ülkeden yüzlerce delegenin katılımıyla 2. Uluslararası Kadın Konferansı’nı Berlin’de düzenliyor. Haskar Kırmızıgül, sadece teorik tartışmalar yapıp dağılan bir konferans değil işlevli bir konferans olacağını söyledi.

-1 Kasım Dünya Kobanê dolayısıyla ANF’ye konuşan Kobanêli gaziler, “Dünya Kobanê Günü büyük bir direnişin sonucu oluştu. Unutulmasın, Kobanê’de elimizde sadece bir sokak kalmıştı ve biz irademizle o sokaktan Bahoz’a ulaştık.”

-HPG komutanlarından Bêzar Semsûr, önce komutası altında savaşçılık yaptığı, daha sonra Amanoslar’da omuz omuza savaştığı, birlikte komutanlık yaptığı ve en zor koşullarda en derin yoldaşlığı paylaştığı HPG komutanlarından şehit Bedreddin Amanos’u anlattı.

- HDP Amed İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy, AKP-MHP faşist bloğunun partilerine ve STÖ’lere yönelik baskı ve engelleme politikalarına karşı, iktidarın çizmeye çalıştığı sınırları asla tanımayan ve kendi meşru taleplerini dillendiren pozisyonda olmaya devam edeceklerini vurguladı.

- Serxwebûn gazetesinin 490’ıncısı yayınlanan Ekim sayısı, “Kimyasal da kullansanız sonuç değişmeyecek, bu halk özgürleşecek” manşetiyle çıktı.

- Gerilladaki ilk yıllarında Zeynep Asya ‘’Özgürlük kalemin ucunda değil, namlunun ucundadır’’ diye yazmıştı güncesine.