GÜNDEM 1 MART 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde ‘Kadın kırımına karşı özgür kadını ve toplumu savunma zamanı’ hamlesinin zirveleşeceğini duyuran KJK, “8 Mart’tan Newroz’a kadın devrimi renginde köprü kurup, bu yılı özgürlüğü sağlama yılı olarak yaşayalım!” çağrısında bulundu. 

--YJA Star Komuta Konseyi toplantısını değerlendiren YJA-STAR komutanlarından Hezil Özgür, "Yaralı olan düşmanın son nefesini de bu yıl keseceğiz. Sözümüz ve kararımız budur" dedi.

- Sendikal hakları ve işe geri iade talebiyle 29’uncu gününe giren Farplas direnişinin başını çeken kadın işçiler, “Migros depo işçileri gibi kazanmak istiyoruz. Onlar direne direne kazandı, biz de direne direne kazanacağız” vurgusunda bulundu.

- Ortaya koydukları sistemle dünya kadınlarına model olan Kürt kadınlar, erkek devletin savaş ve krizlerle karanlığa boğduğu dünyaya 8 Mart’ta güneş olacak.

-Van Valiliği, 2017’de mantar toplamaya gittikleri sırada gözaltına alınarak işkence edilen köylülerle ilgili AYM’de yaptığı savunmada, bir kereye mahsus ve basit tedaviyle giderilebileceği için işkence olmadığını iddia etti.

-Hakkari’de İŞKUR tarafından geçici olarak bazı kurumlarda çalıştırılacak 74 kişi için 3 binden fazla kişi başvurdu. Alınanları ise AKP belirledi.

- Newaya Jin’ın Mart sayısı ‘Kadın devrimi an’da oluşuyor’ manşetiyle çıktı.

- “Her yeni günde şiddete, savaşa, emek sömürüsüne, yoksulluğa gözlerimizi açmak istemiyoruz” diyen Sosyalist Kadınlar Birliği, bu nedenle tüm dünya kadınları ile birlikte grevde olacaklarını duyurdu.