GÜNDEM 11 ARALIK 2022

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları ve saldırılara karşı protesto eylemleri takip edilecek.

- Hukukçu Cemal Demir, CPT’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride sessiz kalarak onay verdiğini ve bunun kabul edilemez olduğunu belirtti.

- İsviçre Federal Konseyi, Türk devletinin Başur’da gerillaya dönük kimyasal silah kullanılmasını takip ettiklerini açıkladı. Konsey, Türk devletinin Rojava’ya dönük işgal saldırılarının uluslararası hukuka ve BM şartına uygun olmadığını da belirtti.

- 10 Kasım Dünya İnsan Hakları Günü'nde, Abya Yala’da (Latin Amerika) 200’ün üzerinde kuruluş ve şahıs Latin Amerika hükümetlerine, Türk devletinin Rojava’yı İşgal girişimine ve kimyasal silah kullanımına karşı harekete geçme çağrısında bulundu.

- İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nda ortaya çıkan istismar vakasının pedofili ya da münferit olmadığını söyleyen Züleyha Gülüm iktidarın birçok politikasıyla bu vakaların önünü açtığını söylüyor.

- 10 Aralık İnsan Hakları Günü vesilesiyle İtalya’nın Livorno şehrinde düzenlenen konferansta, Türk devletinin Kürt halkına karşı işlediği insanlık suçlarına dikkat çekildi.