GÜNDEM 12 ARALIK 2022

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları ve saldırılara karşı protesto eylemleri takip edilecek.

- Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Barış Anneleri Meclisi, tecride karşı Wan’da kitlesel yürüyüş yapacak.

- Kürdistan'daki devrim ve demokratik modernite paradigması, dünyadaki birçok sosyalist ve demokratik güçler için pozitif bir referans noktası haline geldi. Cherán'daki özerklik projesinde kayda değer bazı paralellikler var.

- Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz hayvancılığı etkilemeye devam ediyor. Yem ve samana gelen yüksek zamlara kar yağışı da eklenince hayvan sahiplerini zor günler bekliyor.

- Gerilla Êrîş, şehadetinden birkaç gün önce mekabının üzerindeki küçük bir kelebeğin görüntüsünü çekip yollamıştı. Bir günlük yaşamını tehlikeye atıp bir gerillanın mekabına konmuştu.

- Rojava Tiyatro Komünü, Tev-Çand’a bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Şanoya Çiya ile birlikte ‘2 Atölye, 2 Oyun’ projesini başarıyla hayata geçirdi.