GÜNDEM 12 TEMMUZ 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

- İşgalci Türk devletinin Kurdistan’a işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı'nın 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişinin yıl dönümü vesilesiyle yaptığı açıklama olacak. 

KJK Koordinasyon Üyesi Çiğdem Doğu, JİN TV'deki 'Xwebûn' programında Arjîn Baysal'ın kadın doğasına ilişkin sorularını yanıtladı.

-Rojava Devrimi'nde yer alan Hanife Mihemed, "Ataerkil zihniyetin ezip binlerce parçaya böldüğü kadın, Önder Apo’nun paradigması doğrultusunda özgürlüğün tadına vardı" dedi.

-HPG BİM Komutanı Ali Kaniroj ve Xemgin Amed ile Helgurt Bagok’u anan yoldaşları, "Hakikati ve özgürlüğü yansıttılar. Onların izinden yürüyeceğiz" mesajını verdi.

-DİK Üyesi Hatice Kavran, kadınların her alanda erkeklerle eşit katılım göstermesinin önemini vurgularken, "Kadınlar barış ve adaletin teminatıdır" dedi. Hatice Kavran, "Kadınlar Abdullah Öcalan'ın önerilerini her alanda sahiplenmeli" dedi.

-DEM Parti Milletvekili Sümeyye Boz, "İktidar, Hizbulkontra eliyle kadınları ve toplumu zapturapt altına almaya çalışıyor. Türk devleti Meclisin kapılarını Hizbullah’a açmasıyla bu sürecin ilk adımını attı" dedi

-Fransa'daki olağanüstü seçimlerde Yeni Halk Cephesi birinci parti oldu. CDK-F Eşbaşkanı Şahin Polat seçim sonuçlarının Kürtlere ve göçmenlere olası etkilerini değerlendirdi.

-Bu yıl Sîwereg’te (Siverek) düzenlenen Newroz kutlamasında gözaltına alınıp işkence edilen 14 yaşındaki M.A. savcılığa suç duyurusunda bulunmasına rağmen savcılık hiçbir soruşturma açmadı.