GÜNDEM 13 TEMMUZ 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Kurdistan’a işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Colemêrg’deki irade gaspını protesto etmek için gerçekleştirilen eylem ve etkinlikler takip edilecek.

- Kurdistan ve Türkiye’de kayıp yakınlarının eylemleri takip edilecek.

- Kürt Siyasetçi Fuat Kav, Türk devletinin işkence merkezlerinden Diyarbakır Cezaevi'ni ve PKK’li devrimcilerin imha konseptine karşı oluşturduğu direniş manisfestosunu ANF'ye anlattı.

-14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Şehitlerini 42. yıl dönümünde anan PKK-PAJK Zindan Komiteleri, herkesi 14 Temmuz direniş ruhuyla “Önder Apo’ya Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm’’ hamlesi etrafında kenetlenmeye, soykırımcı, sömürgeci faşizmi yıkana kadar direnişi büyütmeye çağırdı.

-Ali Kanîroj, Helgurt Bagok ve Xemgîn Amed… Durmadan savaştılar, durmadan yürüdüler. Ta ki çok yıldızlı bir Kurdistan gecesinde yan yana uzanıp, yüzleri semaya dönük, mücadelelerini devredinceye kadar. 

-Kültür ve sanatın kimlik, dil ve varlık olduğunu kaydeden Hîlala Zêrîn Kadın Kültür ve Sanat Hareketi Koordinasyon Üyesi Mizgîn Çolaq, “Kültür ve sanatla da kadının öz savunması geliştirildi” dedi.

-Kürt tarihi, direnişler kadar ihanetlerin de tarihi oldu. İhanet günümüzde ise KDP'nin Türk devletiyle işbirliği üzerinden sürüyor. Direniş ise günbegün büyüyor. (İshak Dursun'un dosyası)

-Eğitim-Sen Amed 1 No’lu Şube Eş Başkanı Saliha Zorlu, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda değişiklik öngören yasa tasarısına tepki göstererek, kanun tasarısının bir an önce geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

--Peyas Belediyesi Eşbaşkanı Cengiz Dündar, kayyumların tahribatını gidermek için yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirterek, ”Sadece bir belediyeyi değil, bir kenti devraldık” dedi.