GÜNDEM 14 ŞUBAT 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Uluslararası komplocuların amaçlarına ulaşamadığını ama yenilgiyi de kabul edip farklı bir zihniyet/siyaset geliştirmediğini belirten PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, rehine sisteminin, Öcalan üzerindeki kesintisiz baskı ve işkencenin ikili hedefi olduğunu söyledi.

15 Şubat’ın Kürtler açısından ulusal soykırım olduğunu vurgulayan KCK Genel Başkanlık Konsey Üyesi Zilar Stêrk, Kürtlerin uluslararası komplo karşısında kendi önderliği etrafında daha fazla kenetlendiğine dikkat çekti.

- Tecridin uzamasının Türkiye'de yaşayan bütün halklara sirayet ettiğini belirten HDP PM Üyesi Doğan Erbaş, hem meclisteki muhalefetin hem de toplumsal muhalefetin Abdullah Öcalan’ın fiziken özgürlüğünü gündemine alması gerektiğini söyledi.

-23 yıldır İmralı Ada Hapishanesi’nde tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için özel bir hukuk işletiliyor. ÖHD Eşbaşkanı Avukat İlknur Alcan, bu hukukun Türkiye yasalarına dahi aykırı olduğunun altını çizerken barış umudunun da yok edildiğine dikkat çekti.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun amacına ulaşamadığına dikkat çeken HPG gerillaları, bedeli ne olursa olsun Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü sağlayacaklarını belirtti.

- YRK gerillaları Şahîn Agirî ve Tolhildan Çilçeme, Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komploya karşı Rojhilat Özgürlük Hareketi'ni daha da güçlendirerek mücadele edeceklerini  söyledi.  

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun 23. yılı dolayısıyla bir haftadan beri süren protesto etkinlikleri takip edilecek.