GÜNDEM 18 ŞUBAT 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kürt Halk Önderi’nin sığınma talebini Yunanistan üç kez, Hollanda bir kez işleme koymadı. Rusya’da da Duma, neredeyse oy birliğiyle alınan kararı hiçe sayarak ret etti. İtalya ise ancak 1 Ekim 1999’da kabul etti.

- Uluslararası komploya karşı 17 Şubat 1999’da Berlin’deki İsrail Konsolosluğu önünde yapılan ve 4 Kürt’ün katledildiği protestoda yer alan İsmail Parmaksız, bunun hesabının verilmemesini kabullenemediklerini söyledi.

- Hakları için 16 gündür direnen Migros depo işçilerinin örgütlü olduğu DGD-Sen’in Genel Başkanı Neslihan Açar, patronların karşısında artık manipüle edebilecekleri işçiler olmadığını vurgulayarak, “İşçi sınıfı kendi baharını örgütlüyor” dedi.

- ABD, Rusya, Almanya ve Fransa’nın Ukrayna krizi üzerinden yürüttüğü diplomasi, yer yer ‘müdahale ederiz’ sözlerine sahne olsa da henüz bir savaş yok. Gazeteci Yücel Özdemir, yakın zamanda savaş çıkmasa da ülkelerin nihai hedeflerinden vazgeçmeyeceğini vurguladı.

- Van Büyükşehir Belediyesi kayyumu M. Emin Bilmez ve kayyum kaymakamlar 5 ayrı yerden maaş alırken, daire başkanları ve genel sekreter yardımcıları 4’er maaş alıyor.