GÜNDEM 18 KASIM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- “ Kültürel soykırımın tam zaferini yaşadığı ortamda Kürt ulusal hareketini diriltmek ölüyü mezardan sağ çıkarmaya benzer. İdeolojik PKK özgür yaşam umudunu fazlasıyla vaat ediyordu. Fakat ideolojik vaatler özgür yaşam için asla yeterli olamazdı. Bunun için savaş PKK’sini yaratıp işlevsel kılmak zorunlu bir aşamaydı. Savaşı göze almadan hiçbir özgürlük elde edilemezdi.“ -2. Bölüm-

- Türk kontrgerillasının 6 Mayıs 1996’da Kürt Halk Önderi Öcalan’a yönelik suikast girişimi, ateşkes ilan ederek barış için adım atmasını da hedef alıyordu. Denizler’in idam yıl dönümü de bilinçli bir seçimdi.

-1981 yılında Gayrettepe’de 90 gün işkenceye maruz kalan ve gözaltında kaybedilen Nurettin Yedigöl’ü son görenlerden biri olan TİHV İstanbul Temsilcisi Ümit Efe, işkencenin dün itiraf, bugün itaat ettirme amacıyla yapıldığına dikkat çekti.

- Cenazesi 5 yıl sonra alınarak defnedilen Navda Dinç’in (Beritan Amed Evren) annesi, kızının kafasına koyduğu şeyi mutlaka sonuca ulaştırdığını söylüyor.

-Meyman Yayınevi’nden 1-2 aylık zaman diliminde çıkan 5 kitabın baskıları tükendi. Gösterilen ilgiden oldukça memnun olan Yayınevi çalışanı Engin Botan, kitapların yakında ikinci baskısını hazırlayarak, okuyucuyla buluşturacaklarını söylüyor.

-250 milyon yıl önce türlerin yüzde 90'ını yok eden kitlesel yok oluş, Dünya'yı dondurucu bir kışa sokan volkanik bir patlamadan kaynaklandı.