GÜNDEM 19 ŞUBAT 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Küresel güçlerin komployla Kürt Halk Önderliği’ni devre dışı bırakmak istediğini hatırlatan PKK Merkez Komite Üyesi Cemal Şerik, tecride ve faşizme karşı İmralı direnişi etrafında kenetlenmeye çağırdı.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kapitalist modernite sistemine verdiği direnişle karşı mücadelenin sembolü olduğunu vurgulayan KCK Yürütme Konseyi üyesi Xebat Andok, güçlü eylemlerle Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü sağlayacaklarını belirtti. 

- AKP’nin kendi rejimini kurumsallaştırmak için Kürt sorununun çözümsüzlüğünü dayattığını söyleyen HDP Eşbaşkan Yardımcısı Başaran, “Artık bu iktidarla Kürt sorunu çözülmez” dedi.

- Amed Barosu Kadın Hakları Merkezi Temsilcisi Av. Çiğdem Sevimli, Kürt kadınlara yönelik saldırıların hem cins hem de ulusal kimlik boyutunda olduğunu söyledi.

- İşçi sınıfının yeni nitelikler eklenerek genişlediğini ifade eden Çalışma Ekonomisti Arif Koşar, bugün yaşananların hızla ilerleyen ve devasa boyuttaki işçileşme süreci olduğunun da altını çizdi.

-50 bin Vanlıyı su parasını ödemedikleri gerekçesiyle icraya veren VASKİ, bu davaları AKP encümeni ve il yöneticisi olan avukatlara teslim etti.

-Almanya’nın Hanau kentinde 2 yıl önce gerçekleştirilen ırkçı katliamda yaşamını yitiren 9 kişi için yapılacak adalet eylemleri takip edilecek.