GÜNDEM 2 KASIM 2022

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin, Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın direnişini kırmak için kimyasal silahları temel bir yöntem olarak planladığını belirten HSM Karargah Komutanı Murat Karayılan, “Amaçlarına hiçbir biçimde şiddet yoluyla ulaşamayacaklardır” dedi.

- KCDK-E ve TJK-E, “Hollanda hükümeti ve polisini, tamamen demokratik bir temelde düzenlenen bu yürüyüşe şiddetle karşılık vermesini kınıyor ve polisin yaptığı
saldırı ile ilgili Kürt halkı ve yürüyüşçülerden özür dilemesini bekliyoruz” dedi.

- Kimyasal silah saldırısında şehadete ulaşan Serdem Agirî’nin çocukluk hayalinin dağlar ve gerilla olmak olduğunu belirten annesi Hamdiye Ehmed, “Bir Serdem gitti binlerce Serdem var” diyor.

- Gazeteci arkadaşlarının AKP-MHP’nin politikalarını teşhir ettikleri için tutuklandıklarını belirten Gülşen Koçuk, “Hem onlar için mücadele vereceğiz hem de onların sürdürdüğü hakikati açığa çıkarma mücadelesi için” dedi.

- Kürt moda tasarımcısı Sahera Rahmani, İran’da özgürlük arzusunda birleşildiğini belirterek, “Halk, hakları için savaşıyor. İnsanların kalplerinde biriken nefret ve olumsuzluk ırmağının nasıl yayıldığını görüyoruz” dedi.

- Keziyên Jînê, Jîna Emînî’nin katledilmesi sonrası başlayan isyanın temelinde devrimci kadın öncülerin direnişinin yattığına dikkat çekerken, saç örgülerine övgüde bulunan monolog türünde bir tiyatro oyunu.

- Kadın devrimi, siyasi kadın suikastları, 27 Kasım, İmralı tecridi, gerilla direnişi, Rojhilat’taki toplumsal isyan ve Jin Jiyan Azadî rüzgarı son sayıda yer verilen temel başlıklar arasında.