GÜNDEM 20 ŞUBAT 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kobanê direnişinin filmi, 6 ay sonra sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Kobanê direnişi gibi, filmin çekiminde de dört parça Kürdistan’dan ve birçok halktan sinemacılar aktif yer aldı.

- Dünya Anadil Günü'ne ilişkin açıklama yapan KJK Eğitim Komitesi, anadilin toplumsal bir hak olduğunu belirterek, 40 milyon Kürt'ün kendi topraklarında Kürtçe okuyamamasının en büyük soykırım olduğunu vurguladı.

-21 Şubat Dünya Anadil Günü nedeniyle anadili yasaklı Kürdistan’da yapılacak etkinlikler ve açıklamalar takip edilecek.

-6 muhalefet partisinin yuvarlak masa toplantısına HDP’nin davet edilmesini beklemediklerini belirten HDP Milletvekili Sezai Temelli, tüm ittifakların kendilerine göre yol haritası ve ilkeleri olduğunu vurguladı.

- Mülteciler çoğu kez ırkçılığa maruz kaldıklarında gündeme geliyor. Oysa birçoğu uğradığı haksızlık ya da kurban gittiği cinayette hakkını arayacak bir hukuk bulamıyor.

PKK'nin 'terör' listesinde yer almasının yanlış ve haksız bir karar olduğunu vurgulayan EAG parlamenteri Stefanie Prezioso ve Aktivist Flurin Bucher, PKK'nin ve Kürt halkının DAİŞ'e karşı verdiği mücadeleye dikkat çekti.