GÜNDEM 20 KASIM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PKK’nin grup olarak çıkışında ‘Ulusalcılar’ olarak nitelendirilmesi yanlış değildi. ‘Ulusal Kurtuluşçular’, ‘Ulusal Kurtuluş Ordusu’ nitelemeleri de aynı anlamı çağrıştırıyor ve temsil edilmek istenen gerçeği ifade ediyordu. İdeolojik dönem propagandacılığı esas olarak Kürt ulusal realitesini çözümlemeyi esas alıyordu. -Abdullah Öcalan

- PKK’nin 44. kuruluş yıl dönümüne ilişkin konuşan YJA Star gerillaları, bir insanın özgürleşebileceği tek yerin PKK olduğunu belirtti.

- Dihok Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Kamuran Berwarî, Başûrê Kurdistan’da çok planlı ve bilinçli bir göç dayatıldığını belirterek, halkın da 30 yıldır değişmeyen mevcut yönetimden kaçtığını söyledi.

- TÜM BEL-SEN Genel Sekreteri Yılmaz Yıldırımcı, iktidarın emek ve demokrasi mücadelesi veren sendikaları engellemeye çalıştığını, buna en çok maruz kalanlardan birinin de TÜM BEL-SEN olduğunu söyledi.

- Van ve Hakkari’de bulunan sivil toplum örgütleri, Türkiye’nin, imzaladığı Dünya Çocuk Hakları Sözleşme’nin gereklerini yerine getirmediğini belirtti.