GÜNDEM 21 ŞUBAT 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KJK Koordinasyonu Üyesi Hêvî Nûda, “8 Mart’a yaklaşırken her zamankinden daha fazla birlikte güçlüyüz. Kadınlar olarak daha fazla mücadele bilincine, araçlarına ve deneyimine sahibiz” dedi. 

Dünya Anadil Günü’nü kutlayan KCK Eğitim Komitesi, “Halkımız, Kürtçe konuşmayı, yazmayı anadili ölümsüzleştirmenin en temel eylemi olarak görmeli, bulunduğu yerde anadilde eğitimin güvenceye alınması mücadelesini güçlü bir biçimde yürütmeli ve dilsel homojenleşmeyi dayatan asimilasyoncu politikalara asla geçit vermemelidir” mesajını verdi.

-Berlin’de temaslarda bulunan HDP Milletvekili Sezai Temelli, Avrupa Birliği ve Almanya’nın Türkiye ile ilişkilerin sürdürülemezliğinin farkında olduğunu, ancak tutarlı politikaların hayata geçmesinin zaman alacağını söyledi. 

- Kürt Araştırmaları Derneği Eşbaşkanı Remziye Alparslan, tüm kuşatılmışlığa rağmen muazzam bir mücadele veren Kürtçenin daha çok gelişmesi için tüm yaşama sirayet etmesi gerektiğini söyledi.

-Eğitim Sen Van Şube Eşbaşkanı Murat Atabay, Kürtçenin anayasal güvence altına alınarak, önündeki engellerin kaldırılması ve eğitim dili olması gerektiğini söyledi.

-34 yıl önce mücadeleye başlayan Gulê Cafer, bir kadın, Kürt ve Êzidî olarak kendisini Abdullah Öcalan’ın fikirleri ve PKK sayesinde tanıdığını belirterek, “Sanki daha önce kaybolmuştum ve yeniden kendimi buldum” dedi.

- -21 Şubat Dünya Anadil Günü nedeniyle anadili yasaklı Kürdistan’da yapılacak etkinlikler ve açıklamalar takip edilecek.