GÜNDEM 22 ŞUBAT 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kürt Halk Önderi’nin gerilla için kırmızı çizgi anlamına geldiğini belirten HPG Komutanı Hawar Suruç, “24. yılda Önder Apo’nun özgür olması için gerilla olarak her türlü fedakarlığı ve direnişi sergileyeceğiz. Askeri ve ideolojik açıdan buna hazırız, halkımız da buna hazırdır” dedi.

-Anadilin insanların gelişim ve varoluş alanı olduğunu vurgulayan HDK Ankara Eşsözcüsü Fikret Çağlayan, Türkiye’de yok sayılan dillerin ciddi kriz içinde olduğuna dikkat çekti.

- 2012 yılında sırasında El Nusra ve SMO çetelerinin kuşatması altında bulunan Halep’teki Mislimiye hapishanesinde yaşanan vahşeti, dönemin tanıkları Muhammed Hesen Mustafa ve Şêxmus Berazî anlattı.

- Özgürlük Nöbeti eylemini devralan yeni grup, sürdürülen nöbet eyleminin Kürt özgürlük mücadelesinin özeti olduğunu belirterek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün bir an önce sağlanmasını istedi.

- DGD-Sen Örgütlenme Uzmanı Murat Bostancı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın soruşturma açacağına ilişkin açıklamasını samimi bulmadıklarını kaydederek, “Samimi iseler önce depolarda muvazaalı bir şekilde faaliyet yürüten taşeronu kaldırsınlar” dedi.