GÜNDEM 22 KASIM 2022

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları ve saldırılara karşı protesto eylemleri takip edilecek.

- Doğu Kürdistan ve İran şehirlerinde yaşanan gösterilerde eylemcilere yönelik gerçekleştirilen katliamlar Avrupa’da birçok merkezde protesto edilecek.

- CWC Koalisyonu Başkanı Dr. Walker, IPPNW’nun raporunda kimyasal silah konusundaki bulguların Türk devletinin cevap vermesini gerektirecek kadar güçlü olduğunu belirtti. Walker Taraf devletlerin soruşturma talep etmesi gerektiğini ifade etti.

- DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırıları üzerine 6-8 Ekim 2014’te gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 17’si tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobanê Davası’nın 19’uncu periyot duruşmasının 1’inci oturumu Sincan Cezaevi Kampüsü Duruşma Salonu’nda devam edilecek. 

- Kadınların ve Kürt halkının faşist AKP-MHP iktidarının teslim alma ve sindirme politikalarını asla kabul etmeyeceğini vurgulayan KJK, "Halkımız her türlü saldırıya meşru öz-savunma temelinde cevap verecektir" açıklamasında bulundu.

-Türk devletinin Rojava ve Başûrê Kürdistan’a dönük başlattığı işgal saldırıların hemen ardından Alman İçişleri Bakanı Nancy Faeser’in Ankara’ya gidişi dikkat çekti.

- Türk ordusunun, devam eden savaşta gerillanın iradesi ve mücadele azmini aşamadığını kaydeden HPG gerillası Kendal Amed, bu savaşı kazanacaklarını söyledi.

- Tüm Hindistan İlerici Kadınlar Derneği üyesi Kavita Krishnan, “Saldırgan ile kurbanı bir tutamazsınız. Savaş karşıtı herhangi bir hareket, bir mezarlık huzuru isteyemez” diyerek ezilenlerin karşı koyma, direnme hakkının desteklenmesi gerektiğini söyledi.

-Türk devletinin saldırılarına tepki gösteren Avrupa'daki Kurdistanlı siyasi partiler ve kurumlar, “Halkımıza reva görülen tüm savaş suçlarının hesabını tüm sömürgecilerden Kurdistan’ı özgürleştirerek soracağız" vurgusunda bulundu.