GÜNDEM 26 KASIM 2022

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları ve saldırılara karşı protesto eylemleri takip edilecek.

- Türkiye ve Kürdistan’da kayıp yakınlarının eylemleri takip edilecek.

-PKK Merkez Komitesi, PKK’nin kuruluşunun 44’üncü yıldönümü vesilesiyle yayınladığı açıklamada soykırımcı saldırılara karşı her alanda özgürlük direnişini yükseltme çağrısında bulundu.

-Sol Parti sözcüsü Gregor Gysi, Kürtler’in DAİŞ’le savaşarak Almanya’ya büyük bir destek verdiğini söyledi. Gysi, İçişleri Bakanı Faeser’in “saldırılar orantılı olsun” sözü için de “tüyler ürpertici” dedi.

-Hesekêli Ebdilkerim Kose, 1987’de PKK ile tanıştığını, 27 Kasım 1994’te Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile buluştuğunu belirterek, bu buluşmadan sonra hiç durmadan kararlılıkla çalıştığını söyledi.

-HDK Eşsözcüsü Esengül Demir, AKP-MHP iktidarının Kürtlere karşı sürdürdüğü savaşın, Türkiye'deki bütün halkların geleceğini de yok eden bir savaş olduğunu söyledi.

-Uluslararası hukuk uzmanı Prof. Marco Sassoli, Başûr ve Rojava’ya dönük saldırıların, BM şartının ve uluslararası hukukun ihlali kapsamında olduğunu söyledi.

-HDP’li Hakkari Belediyesi’ni gasp eden, bütçesini askeri kışla ve karakolların yollarına, AKP ve yandaşlarına harcayan kayyum, hayali hizmet olarak gösterdi.