GÜNDEM 4 KASIM 2022

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Şehit Berxwedan Savaş Tünelleri’nde 47 gün boyunca tarihi bir direniş sergileyen gerillalardan Zîlan Avrîn, Türk devletinin kendi askerlerine bile uyguladığı vahşeti ve gerillanın fedai ruhunu ANF’ye anlattı.

-Hazırlık Komitesi Üyesi Songül Karabulut, 2. Uluslararası Kadın Konferansı’nda sadece sistem analiziyle yetinmeyeceklerini, buradan çıkmanın yol ve araçlarını da tartışacaklarını söyledi.

-Kendi sanatçılarını yetiştiren Kuzey-Doğu Suriye Tiyatro Komünü, halkın sevincini, acısını paylaşıyor ve sesi oluyor. Komün şu ana kadar 108 tiyatrocu yetiştirdi.

-PDKS Merkez Komite Üyesi Gêlo Îsa: “Şehitliklerimiz, DAİŞ’e karşı savaşan ve kendilerini feda eden çocuklarımızla doludur. Bu halkın uluslarası toplumda hak ettiği statüsünü kazanması gerekir.”

-Yirminci yüzyılın en kapsamlı kimyasal silahsızlanma programını başarıyla sonuçlandırdığına inanılan OPCW’ye, 2013 yılında Nobel Barış Ödülü verilmesi, akıllara 1918 yılında Nobel Kimya ödülünü alan ‘kimyasal savaşın babası’ Fritz Haber’i getiriyor.

-Zîlan Ekoloji Platformu Sözcüsü Mir Bahattin Demir, üzerinde kurulan HES, mermer ve maden ocaklarından dolayı Zîlan Nehri’nin zehirli metallerle akmasına neden olduğunu söyledi.

-Kendal Azad, özgür dağların resmini çizen bir gerilla komutunaydı. Botan’da şehit düşmeden “hayallerle ancak ulaşılabilen, düşüncelerde kurgulanabilen bir ülke çizmek istiyorum” demişti.