GÜNDEM 3 OCAK 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PKK’nin kurucularından Sakine Cansız, örgütlenmenin Rojhilatlı kadınlar için önemini ifade ederken, “Oradaki rejim dini siyasallaştırdı, ulusallığı devletleştirdi. Kadından özgürlüğünü çalan o sisteme karşı her arkadaşın mücadeleye gelişi verilecek en büyük cevaptır" diyor.

-Başta Paris olmak üzere Avrupa ülkelerinde gerçekleştirilecek eylemlilikler için son hazırlıklar yapılırken TJK-E üyesi Nûpel Munzur, “Katillerden hesap sormaya, herkesi Paris şehitleri etrafında kenetlenmeye davet ediyoruz” diyerek kitlesel katılım çağrısı yaptı.

- Siyasi kadın katliamları temasıyla hazırlanan Newaya Jin’ın Ocak 2022 Sayısı, 9 Ocak Paris Katliamı ile 4 Ocak Silopi Katliamları’na odaklanıyor.  

- Kürt siyasetçi Sibel Yiğitalp, AKP-MHP iktidarının Kürt tutsaklara yaklaşımının, düşman hukukunun da çok ötesinde olduğunu söyledi.

- Göçmen İşçi Sendikası Girişimi, ırkçılığın hedefindeki ve ucuz iş gücü olarak görülen göçmenlerin örgütlenmesi, kayıt dışı ve güvencesiz koşullarının düzeltilmesi için göçmenlerle birlikte örgütlenmeye çağırıyor.