GÜNDEM 31 EKİM 2022

Kürdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Mayıs ayında üç gün boyunca yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 6 gerillanın şehit düştüğü KuroJahro ile 2 gerillanın hafızalara kazınan görüntülerinin çekildiği Werxelê’de yansıyan görüntüler, Türk devletinin savaş suçlarını tüm çıplaklığıyla belgeliyor.

- Viyan gencecik bir fidandır. Bu nedenle de tecrübeli komutanlarının ihtiyatlı yaklaşımlarıyla karşılaşır. Fakat Viyan’ın hiç de öyle yavaş gelişmeye niyeti yoktur. Öyle bir pratiğin sahibi olur ki; etrafındaki herkese ‘işte böyle olur Botan kızları’ dedirtir.

- HDP Van İl Eş Başkanlığına ‘gürültü’ yaparak çevreye rahatsızlık verdiği gerekçesiyle 6 bin TL’lik ceza kesen VBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Sait Başdinç ve Çevre Koruma Müdürü Murat Türlü, PANDA isimli şirkete çöktü.

- Türk polisinin Yüksekova’da ev ev dolaşarak parmak izi aldığı ortaya çıktı. Uygulamanın yasaya aykırı olduğunu belirten HDP Hakkari Milletvekili Said Dede “Amaçları tüm yurttaşları fişlemek” dedi.

-6 yaşında resim çizmeye başlayan Lîloz Hecî, yaşamı ve kendisini resimle keşfettiğini söylüyor. Öğrencilerine kısa sürede resim çizmeyi de öğreten Lîloz, sanatı gelişmeyen bir devrimi temelsiz bir binaya benzetiyor.

- İki genç, iki savaşçı, iki Kürt, iki evlat, doğrulukla kuşanmış, ahlakla yoğrulmuş iki yürek, özgürlük felsefesine canını adamaya hazır iki özge can dağlarda bir videoda yer alıyor.