GÜNDEM 31 MART 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Türkiye ve Kürdistan’da Emek ve Özgürlük İttifakının seçim çalışmaları takip edilecek

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ının siyasal, politik, sosyal gücünü Newroz’da çok net gördüklerini belirten Av. Cemal Demir, “Bundan dolayı Sayın Öcalan’la bir önce avukat ve aile görüşmesi yapılması gerekir” dedi.

- TÖP İstanbul İl Başkanı Nilay Kuş, 14 Mayıs seçimlerinin önemine dikkat çekerek, “Faşizmi durdurabileceğimiz bir aşama olacak” dedi.

- AABK ve FEDA, milletvekili seçimlerinde seçimlerinde Emek ve Özgürlük İttifakı’nı destekleyeceklerini belirterek, Alevilerin eşit yurttaşlık taleplerini Emek ve Özgürlük İttifakı’nın savunduğunu söyledi.

- Türk ordusu tarafından Ekim 2019’da Serêkaniyê’de katledilen Alman enternasyonal Konstantin’in ailesi çocuklarının mücadele ettiği Rojava Devrim Sahasını dolaşarak, mücadeleyi sürdüreceklerini ve faillerinden hesabını soracaklarının mesajını verdi

- OHAL kapsamında Hatay Valiliği’nin kararıyla Antakya’da arazisine geçici olarak el konulan depremzedelerden Gönül Ezer, “Bu işlemi bana haber dahi vermeden yaptıkları gibi ekili olan buğdaylarımın üzerine de moloz döküldü” dedi.

- Şair Feqîr Ehmed Almanya'nın Köln kentinde akciğer yetmezliğinden yaşamını yitirdi. 81 yaşındaki Ehmed, üç haftadır Holweide Hastanesi'nde tedavi görüyordu.

- Kürtçe eğitmeni Hamdiye Çiftçi Öksüz, kayyumların göreve gelir gelmez ilk işlerinin Kürtçe kreşleri kapatmak olduğunu söyleyerek, “Bu da dilden ne kadar korktuklarını gösteriyor” dedi.