GÜNDEM 31 TEMMUZ 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık: “KDP’nin yardımı olmasaydı Türk devleti Başûr’a adım atamazdı. Şu an PKK ile KDP arasında bir savaş yok; PKK ile işgalciler ve ihanetçiler arasında bir savaş var.”

- İktidarın Kürt kimliğine düşmanlık yaptığını söyleyen DEM Parti Dil ve Kültür Komisyonu Eş Sözcüsü Cemile Turhallı Balsak, "Kürtlerin halayı kendi direniş hafızasının sözleri ile coşkuya dönüşüyor. Kabullenemedikleri şey bu direniş ve coşkulu hal" dedi.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, 1979'da Kobanê'ye geldiğinde toplumda önemli bir değişim yarattı. O süreçteki duygu ve izlenimlerini paylaşan Omer Elûş, Abdullah Öcalan'ın disiplini, öngörüsü ve insanları dönüştüren tarzının altını çizdi.

- Özgürlük Nöbeti eylemcileri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün Kürt halkının özgürlüğü olduğunu belirterek, “Önderliğimizin özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadelemiz devam edecek” mesajını verdi.

- Bu coğrafyada her çocuk isyanla açar gözlerini yaşama. Her gün oyun arkadaşlarından biri eksilerek büyürler. Bundandır serhildan ruhlu olmaları. Bu isyan dolu genç yüreklerden biri de Avaşîn’dir. Şehit Avaşîn Çirav…