GÜNDEM 4 AĞUSTOS 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırılar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PKK TEV-ÇAND komitesi Kürt kültürü, dili ve sanatına yönelik son dönemdeki faşist saldırılara dikkat çekerek “ırkçı-faşist saldırılara karşı bir kentten diğerine halay zincirleri oluşmalı” dedi.

- Dünyanın bütün diktatörleri yenildikçe azgınlaşarak saldırıyor. Bu bütün diktatörlerin ortak karakteridir. Erdoğan’ın bu derece faşizmi yaygınlaştırarak Kürt halkına saldırması aldığı darbelerin büyüklüğünden ileri gelmekte.

- DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Gülşen Özer, “Dilimizden ve halayımızdan korkuyorlar. Halayımızla, dilimizle, sözümüzle barışı getireceğiz” dedi.

- Geçtiğimiz günlerde Gerilla TV Medya Savunma Alanlarında devrim niteliğindeki operasyonları belgeleyen bir film yayınladı. Bir saat süren film Kurdistan dağlarındaki savaşın önemli anlarını anlatıyor.

- Efrîn direnişinin simgesi Bahoz Tekman, 58 gün boyunca düşmanın ilerlemesine karşı siper oldu, şehadetiyle kahramanlık destanına dönüştü.