GÜNDEM 4 MART 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Brüksel’deki dava, büyük bir tehlike oluşturan Türk casusluk ağları ve suikast planlarının önüne geçmek açısından son derece önemli görülüyor. Dosyada suikast ekibinin Erdoğan’ın danışmanları ile hem Saray’da hem de Paris’te çekilmiş fotoğrafları var.

- Yüreği özgürlük için atan herkesin Kürt kadınlarının direnişinden moral ve cesaret aldığını söyleyen YJA Star Merkez Karargah Komutanlarından Xelat Şemsê, "Özgürlüğe her zamankinden daha fazla yakınız" dedi.

- BastA Partisi Genel Sekreteri Franziska Stier, Avrupa’nın PKK'yi ‘terör listesi’nde tutma ısrarının, ekonomik çıkarlarından kaynaklandığını belirterek, demokrasi mücadelesinin terörize edilemeyeceğini söyledi.

- KDP’nin Xelîfan’da şehit düşürdüğü gerillaların cenazelerini almak için 150 gündür sürekli alanlarda olan Barış Annesi Suad Mistefa, “Eylem, yürüyüş, miting, açlık grevi vb. her ne gerekiyorsa yapacağız ve ne olursa olsun cenazelerimizi ihanetçilerden alacağız. Bu uğurda gerekirse şehit oluruz” diyor.

- Önümüzde ki hafta başlayacak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Van’da yapılan hazırlıklar son aşamaya geldi. HDP Van İl Eş Başkanı Handan Karakoyun, Vanlı kadınları kutlamalara davet etti.

- Yemeksepeti Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın’ın ‘Nankör’ hakaretine cevap veren direnişteki işçilerden Barış Yoldaş, “Trabzon- Fenerbahçe maçı nedeniyle tweet attığı için işçi kovmuş biri. Bu şirket bizim sayemizde büyüdü. Kimmiş nankör kamuoyu görüyor” dedi.