GÜNDEM 5 EYLÜL 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarını sürdüren Türk devleti, her türlü saldırılara rağmen gerilla karşısında başarı elde edemiyor. Türk ordusunun bu savaşta ne kadar zor durumda olduğu, eylem görüntülerinden de açık bir şekilde görülüyor. Egid Sîrwan’ın analizi

- Oğlunun cenazesi bir kutu içinde kendisine teslim edilen İbrahim Uzun, devletin kendilerine Diyarbakır HDP önünde yapılan eyleme katılmayı teklif ettiğini ve bunu kabul etmedikleri için oğlunun cenazesinin kendilerine kutu içinde teslim edildiğini söyledi

- Demokratik Kültür ve Sanat Hareketi (TEV-ÇAND) üyesi müzisyen ve sanatçılar, Paris’te katledilen sanatçı arkadaşları Mîr Perwer ile annesinin kabrini yaptırdı.

- Yeşil Sol Parti Milletvekili Sümeyye Boz, Muş Valiliği'nin Melazgir'deki kutlamalara 'katılım zorunluluğu' getirmesine tepki göstererek, "Bütçe iktidar için kullanılıyor ve çalışanlar tehdit altında" dedi.

- MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi başlıyor. Birleşik Metal-İş Toplu Sözleşme Uzmanı İrfan Kaygısız, başarılı bir toplu iş sözleşmesi için işçilerin ortak mücadelesine vurgu yaptı.